Intrebarile voastre
cata
17.03.2014
Buna ziua Vreau sa infiintez o S.R.L. - D acum, iar activitatea efectiva a societatii sa o incep peste 1 an. Se poate? Multumesc
Buna ziua. Se poate sa va deschideti societatea dar trebuie sa depuneti declaratii in tot acest timp pe 0.
robert
22.11.2013
care este diferenta intre o asociatie si o fundatie?
Principalele deosebiri intre asociatii si fundatii
1. Asociatiile pot fi infiintate de minimum trei persoane, fundatiile pot fi infiintate si de o singura persoana.
2. Asociatiile pot desfasura activitati si in interesul nepatrimonial al membrilor sai, fundatiile pot desfasura activitati doar in scopul unui interes general sau al unor colectivitati.
3. Pentru infiintarea unei asociatii, patrimoniul initial ce trebuie coinstituit se ridica la nivelul salariului minim pe economie (700 lei), in timp ce pentru infiintarea unei fundatii patrimoniul initial trebuie sa includa bunuri in natura sau numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie (70.000 lei).
4. Ca forma de organizare, asociatiile sunt vazute ca structuri deschise, democratice, care iau pe decizii pe baza votului membrilor sai, pe cand fundatiile sunt considerate inchise, reflectand doar vointa fondatorilor. Practic, fondatorii vor controla fundatia.
stefania
12.06.2013
Vreau sa imi fac o firma ce isi desfasoara activitatea in domeniul consultanta it. Ce este mai bine sa fac PFA sau SRL?
Pentru desfasurarea activitatii in domeniul IT este mai bine sa va faceti PFA cu norma de venit daca aveti castiguri mai mari de 25000 RON pe an.